"vanuit Zuid Limburg bekeken"

Interessante columns, artikelen, films enz. ter promotie van onze "Duivensport fijne hobby!"
Paul Grolleman
Stamtafel asdoffer
Berichten: 3292
Lid geworden op: za mei 09, 2009 18:31
Locatie: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

"vanuit Zuid Limburg bekeken"

Bericht door Paul Grolleman »

Een column dat wekelijks gaat verschijnen en wordt geschreven door Colla Alberts. Afbeelding
Paul Grolleman
Stamtafel asdoffer
Berichten: 3292
Lid geworden op: za mei 09, 2009 18:31
Locatie: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Re: "vanuit Zuid Limburg bekeken"

Bericht door Paul Grolleman »

“Vanuit Zuid Limburg bekeken”

Column nr 1

Deze eersteling zal wekelijks gepresenteerd worden wat impliceert een aparte kijk op onze Duivensport vanuit mijn geliefd Zuid Limburg bekeken. Neen, u hoeft niet bang te zijn alleen maar nieuws van mijn geliefde Euregio of over mezelf te moeten lezen want iedereen die mij een beetje volgt weet dat de hele wereld mijn werkterrein is. Zeker met dit ronduit schitterende weer worden onze duiven helemaal niet extra belast zoals dat bij regen & wind duidelijk wel het geval is. De zon is er tot nu toe elke keer bij geweest en dus zijn er maar weinig problemen om ‘alles weer thuis’ te krijgen. Het is tenminste rustig aan dat front. Deze aflevering zal ik u voor het eerst en het laatst een inkijkje geven hoe wij hier duivensport beleven op mijn minihokje.
Zelf zal de vlucht uit Marche van morgen 20 april de eerste zijn, al mijn duiven gaan dan mee wat betekent alle Jaarlingen die ik, zoals bekend niet speel als jonge, ze zelfs niet opleer. Mijn duiven heb ik sedert 2008 niet meer gescheiden, de jongen blijven gewoon tussen de oude(re) duiven en ook doffers & duivinnen blijven gewoon samen.
Gisteren 18 april heb ik alle eitjes weer weggenomen want ik wil geen jonge duiven voor de fondvluchten bijna zijn afgewerkt. Ook gedurende de winter gaan mijn duiven elke dag naar buiten, sneeuw of geen sneeuw en naar mist of regen wordt al helemaal niet gekeken. Ook afgelopen winter waren mijn duiven elke dag buiten met bovendien ook nog jongen die in september en begin november geboren werden…!!
Slechts 1 jong, geboren in November heb ik verspeeld, de rest is prima door de vele sneeuw en andere ellende heen gekomen. Dat systeem heb ik tijdens een van mijn vele hokbezoeken op meerdere plaatsen gezien en vooral bij Lei Kurvers – Dr Henk De Weerd begin negentiger jaren, was dit aan de orde van de dag. Als Grote Kampioenen als Lei & Henk hier geen problemen mee hebben kan het absoluut niet fout zijn was mijn redenering. Ook in de winter van 2009/2010 hanteerde ik deze stelregel wat me niet belette een goed seizoen 2010 te draaien met o.a. de 14e Provinciaal Perigueux met een Jaarling en de enige Limburger met een 100% score (2 v/d 2) van Cahors middaglossing. U ziet dat vele wegen naar Rome lopen maar wel met de wetenschap in mijn achterhoofd dat ik geen Kampioen ben.
Zou ik dat eigenlijk willen, me 365 dagen per jaar alles ontzeggen? Mijn antwoord is overduidelijk NEEN. Wij gaan al 45 jaar tweemaal per jaar op vakantie, in Mei en Augustus/September met alleen in 2010 alleen in Augustus. Dit jaar gaan we ook niet in Mei maar dat had en heeft alles te maken met onze Gezondheid en zeker niet om beter te gaan (proberen) te spelen.
Volgens mijn bescheiden mening is dat nu juist de oorzaak van, laten we het beschaafd houden, “het voor de buitenwereld onaantrekkelijke in de duivensport”.
Toen in 1994 t/m 1999 hier ook Nationaal “KOP” werd gevlogen was zelfs de wasdraad van mijn echtgenote vastgemaakt aan de schuifdeur van mijn duivenhok, dacht je dat dit van invloed is op de resultaten?? Ben je gek, goede duiven, goede verzorging waar het gekozen Voermerk een grote rol speelt, medisch de zaak voor het seizoen op orde hebben en vooral VERTROUWEN in je duiven. Dat is waar het om draait om behoorlijk mee te kunnen spelen met waarachtig ook af en toe de ‘vedetten’ achter je laten. Kijk dat is voor mij Duivensport op zijn mooist en daar genieten wij dan ook met volle teugen van!!
Tot volgende week en ik maak van de gelegenheid gebruik om u allen een Zalig Pasen te wensen zoals wij dat “vanuit Zuid Limburg bekeken” van oudsher gewend zijn.

Colla Alberts.
Paul Grolleman
Stamtafel asdoffer
Berichten: 3292
Lid geworden op: za mei 09, 2009 18:31
Locatie: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Re: "vanuit Zuid Limburg bekeken"

Bericht door Paul Grolleman »

“Vanuit Zuid Limburg bekeken”

Column nr 2

Velen uit vooral Noord- en Midden Limburg maken gebruik van een historisch stukje grond in Eijsden om hun duiven ‘op te leren’ zonder dat ze beseffen in feite op een Heilige Plek te staan.
Op 12 september 1944 begon de Bevrijding van Nederland immers op de plek die wij Eiisdenaren “De Schaans” of het ‘Caestertveld” noemen, een prachtig stukje Boerenland vlak langs Autoweg A2 en de boorden van de Maas. Hier begint het Koninkrijk der Nederlanden en hier ook begon de verdrijving van de Dictatuur. Hier in deze Oase van Rust op de versterkte hoeve “De Schaans” werd het “Traktaat van Meerssen” gesloten tussen de Prins Bisschop van Luik ( waar bijv. Eijsden onder ressorteerde) & de Proost van Meerssen, het lag immers precies op de helft tussen Luik en Meerssen zodat beiden zonder gezichtsverlies hun overeenkomst konden bezegelen. Slechts weinigen weten dat de huidige boerderij/manege “Kerenshof” iets verderop gelegen, door de Prins Bisschop van Luik als Zomerpaleis werd gebouwd, zijn wapen prijkt nog steeds op de voorgevel in het schitterende arduinen ornament boven de Voordeur. Wij Eijsdenaren hebben het kunnen beletten dat Maastricht hier in deze Groene Parel, zware industrie zou vestigen, je mag er niet aan denken….!! Hier ook ligt nog steeds “de Muggenhof”, de eerste bevrijdde Boerderij van Nederland.
Dit kleine stukje historie was en is nodig om iedereen duidelijk te maken, nog eens met de neus op de feiten te drukken, dat vanuit Eijsden de triomftocht is begonnen om Law and Order, Wet, Recht en Bestuur weer in Ere te herstellen. Hoe belangrijk dit is zien we NU dagelijks op TV, lezen we in de krant, Twitter, Facebook en e-mails, de Mensen in Egypte, Tunesië, Libië, Jemen en andere Staten willen de terugkeer van de Democratische Wetten & Rechten. Wat zien we nu gebeuren in onze Vaderlandse Duivenwereld? Mensen als Buwalda, “Joseph” Wijnen, Jongh, van Wijk en anderen willen de klok volledig terugdraaien, niks geen Controle instrument accepteren, neen, zij willen zich straks ZELF controleren….!! Net zoals in de genoemde Staten dat nu ervaren en deze welke, startend op die 12e September 1944 dat aan iedereen lieten weten, voortaan beslissen WIJ welke richting het opgaat, ook toen lieten die despoten hun onderdanen weten voor die hun eigen bestwil te handelen….!!
Willen wij deze slavernij, deze vernedering opnieuw ondergaan, moeten wij niet zeggen STOP en maak dat jullie vliegensvlug de mooie duivensport verlaten..?? Of .. laten wij hen het allerbelangrijkste Artikel in eender welk Reglement of eender welk Recht gewoon de nek omdraaien? Wij kunnen later, na deze 20e Juni 2011 niet meer zeggen “wir haben ess nicht gewusst”, bij volle verstand immers hebben de Leden, de liefhebbers dit zelf over zichzelf en over hun kinderen afgeroepen. WIJ doen daar dus niet aan mee, deze lieden moeten uitgeschakeld worden met in ons achterhoofd 12 September 1944 toen de Verrijzenis van, ONZE, DEMOCRATIE, ONS RECHT weer haar intrede deed. Laat het gevecht niet nutteloos zijn geweest, laten we deze groep Voorzitters & Kiesmannen van de Afdelingen, JULLIE, UW Afdelingen aan de kant smijten voor zij U, ONS aan de kant smijten.
IK doe hier niet aan mee en daarom dat de 20e Juni 2011, zo vlak ook na D-Day , net als de Schaans en het Caestertveld in Eijsden Geschiedenis gaan schrijven waar onze kindskinderen over 100 jaar van zeggen “wat een moedige mensen waren onze Voorvaders om onze geliefde duivensport te redden, immers, zonder hun krachtig protest hadden wij deze sport allang niet meer kunnen genieten”. Of … laat u het gewoon gebeuren zonder enige vorm van Protest..?? Daarom roep ik heel Nederland, elke liefhebber op, om via e-mail en / of brief Zijn en Haar PROTEST kenbaar te maken, blijf NIET aan de kant staan maar doe mee. Als iemand in duivenland de boel belazerd, ingaat tegen een Reglementartikel wordt hij of zij terecht geschorst, nu er zelfs het belangrijkste artikel niet alleen geschonden maar zelfs verwijderd wordt moet aanklager Koos Hassink deze indieners van dit onzalige plan gewoon schorsen. Of zijn zij NU al boven de WET verheven, ik dacht het toch niet. Er is “vanuit Zuid Limburg bekeken” immers geen enkele verschil tussen degene die zijn sportmakkers bewust wil bedriegen en deze groep welke de absolute MACHT in hun dictatoriale handen wilenl nemen.
Duivenminnend Nederland, U, WIJ hebben de Macht en wij laten ons die toch niet ontnemen??!!

Colla Alberts.
Paul Grolleman
Stamtafel asdoffer
Berichten: 3292
Lid geworden op: za mei 09, 2009 18:31
Locatie: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Re: "vanuit Zuid Limburg bekeken"

Bericht door Paul Grolleman »

"Vanuit Zuid Limburg bekeken"

Column Nr 3

Op een pikdonkere nacht aan het Zeeuwse Noordzeestrand troffen Zieke Geesten elkaar om te overleggen hoe zij de Macht in Duivensportland konden grijpen. Zij wisten dat dit alleen maar kon door middel van een heuse Putsch of Coup want als Echte Dictators wilden zij niets aan het toeval overlaten. Alleen, er was en is nog steeds dat vermaledijde Artikel 19 wat hun Onedele plannen vooralsnog in de weg stond maar… dan kreeg een van deze Zieke Geesten een briljante inval. “Laten we dit Artikel gewoon voor pakweg twee jaar buiten werking stellen, als we eenmaal aan de Macht zijn kunnen we immers toch doen en laten wat we zelf willen”. Zo gezegd zo gedaan. Zij voelen zich Sterk als Koningen en wel zodanig dat zij de andere, MEERDERHEID..(!!) van 12 Kiesmannen meteen als oud vuil aan de kant schoven. Alleen de Voorzitter van Afd. 6 vroeg zich blijkbaar af of dit wel kon en door deze vraag te stellen gaf hij meteen al het antwoord, NEEN, dit is niet volgens de regels, we willen overtreders van onze Statuten, Huishoudelijk- en Vluchtreglement straffen en ZELF gaan we hier zwaar in de fout.

De 11 anderen keken hem meewarrig aan, wat een onnozelaar ben jij want we laten zoals altijd de liefhebbers gewoon naar onze pijpen dansen en willen ze dat niet moeten ze gewoon stoppen met de duivensport. Dhr de Wildt, zoals gezegd Voorzitter van Afdeling 6, Noord Holland, was hier pertinent tegen maar opnieuw hoonden de andere 11 hem weg, wat hebben we te maken met duivenliefhebbers, desnoods jagen we ze allemaal weg het zal ons een zorg zijn, het enige wat telt voor ons is dat WIJ de Machtigen zijn en nogmaals, met of zonder Leden is totaal niet belangrijk. Hoofdschuddend en wenend wendde Dhr De Wildt zich af want met zulke Lieden wenste hij zich niet meer langer te confirmeren. De andere 11, laten we hen desperados noemen, gingen echter verder op deze heilloze weg en bij mondde van ene Provoost stuurden zij zelfs een brief de wereld in waarin zij aangeven Open, Communicatief en Betrouwbaar te zijn. Wel, in deze week waarin wij Her- en Gedenken dat een van de zwaarste en zwartste periodes uit onze Geschiedenis definitief verleden tijd is, voorgoed weg, dan is het intriest dat zich nieuwe Dictators aanmelden, opnieuw terreur en wanorde zaaiers uit de eigen gelederen.

Geen Openheid, Geen Communicatie en al helemaal GEEN VERTROUWEN hebben eerlijke mensen in deze groep desperados, Ik eis dan ook van de Aanklager NPO, Koos Hassink dat hij NU een onderzoek start en deze lieden al voorwaardelijk schorst want als iemand de boel belazerd door bijvoorbeeld de uitslag te manipuleren wordt hij of zij terecht aan de kant gezet, wel deze Zieke Geesten willen niet alleen maar een Artikel Overtreden, neen, ze willen het belangrijkste obstakel zelfs helemaal verwijderen dan wel buiten werking plaatsen. Als dit kan moeten we ALLEN die de laatste Jaren terecht of onterecht aan de kant zijn geplaatst meteen weer binnen onze gelederen toelaten. Immers, wordt tegen deze groep van 11 desperados niet opgetreden vervalt de RECHTSBASIS onder alle andere zaken, dat moge zelfs voor Niet Juristen helemaal helder zijn. Dus aan de kant met deze ziekelijke Dictators die dezelfde afwijking, we kunnen het ook kronkel noemen, hebben als al die anderen die de wereld in vuur en vlam hebben gezet. Zeker in deze bijna Heilige Week is dit onaanvaardbaar en dus moeten we deze zieke Geesten stoppen alvorens zij nog meer schade aan kunnen richten.

Hoe moeten zich de andere Kiesmannen overigens voelen, die, ondanks zij de MEERDERHEID vormen, volledig door deze Groep Desperados aan de kant worden geschoven. Je zal maar kiesman zijn die de belangen van ALLE duivenliefhebbers toch zou moeten behartigen en dan als oud vuil aan de kant geschoven worden onder het motto “we stoppen die hun grote bek”, waar heb ik dat toch eerder gehoord, en ja, die 12 zullen, op wellicht een enkele uitzondering zoals dhr De Wildt, zich gedwee in het stof werpen om hun Grote Meesters terwille te zijn.

Maar of dat de 11 Boze Zieke Geesten zal lukken…??!

Vraag is of de aanklager genoeg “ballen” heeft om hen buiten te smijten en … of een of andere van die Kiesmannen toch niet tot inkeer komt en zich alsnog TEGEN deze vorm van DICTATUUR uitspreekt. We zullen zien maar zullen ons, “vanuit Zuid Limburg bekeken”, niet zonder slag of stoot uitleveren aan deze Zieke Groep van 11 Desperados, integendeel.
Paul Grolleman
Stamtafel asdoffer
Berichten: 3292
Lid geworden op: za mei 09, 2009 18:31
Locatie: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Re: "vanuit Zuid Limburg bekeken"

Bericht door Paul Grolleman »

Vanuit Zuid Limburg bekeken

Column Nr 4


Wie kritiek heeft moet natuurlijk wel met werkbare en deugdelijke oplossingen komen…!!

Daarom dat ik voor de zoveelste maal een poging zal doen om meer DEMOCRATIE in onze Organisatie te brengen die RECHT doet aan alle Liefhebbers.

“Vanuit Zuid Limburg bekeken” stel ik daarom voor om onderstaand te gaan verdedigen bij onze Nationale Organisatie en wel voor de 20e Juni, sterker nog, ik doe dat NU.

Op de 3e Zaterdag van Oktober 2011 kiezen de Liefhebbers welke de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt en op 31 December 2010 / 1 Januari 2011 als LID waren ingeschreven met een eigen Coördinaat het nieuw te vormen Bestuur en Parlement.

Er worden Kandidaten in Functie gekozen en wel op deze wijze:
Kandidaten voor de functie van Voorzitter, voor Secretaris, voor penningmeester, voor de Public Relations persoon. De kandidaat met de meeste stemmen wordt voorzitter, De kandidaat met de meeste stemmen voor de post als Secretaris mag deze post bekleden, idem zo met de Penningmeester en de Pr man. Degene met de op een na meeste stemmen voor de post van Secretaris en deze voor Penningmeester maken ook deel uit van het Bestuur, totaal dus 6 personen.
Om het Duiven Parlement samen te stellen komen de personen welke voor de post als Voorzitter hebben gekandideerd in aanmerking en wel degenen met het 2e, 3e & 4e meeste aantal stemmen op zijn of haar naam. Bij de kandidaten voor secretaris komen nu degenen met de 3e & 4e meeste stemmen in het Parlement en dat geldt ook bij de penningmeester. Bij de PR kandidaten komen nu degenen met het 2e, 3e, & 4e hoogste aantal voorkeurstemmen in het Parlement.

Totaal en Concreet hebben we dan een Regering bestaande uit 6 Personen en een Parlement bestaande uit 10 personen. Let wel, ongeacht vanwaar de kandidaten komen en ook ongeacht uit welke Afdeling. Als leidraad zal deze eerste verkiezing het Document “Vlucht naar de Toekomst” dienen maar ook hier mag en MOET een Regering natuurlijk ook haar eigen visie inbrengen, graag zelfs.


Het Parlement controleert niet alleen de Regering maar komt zelf ook zo nodig met voorstellen, immers zij fungeren als WETGEVENDWE MACHT, onderschat dit niet. Ook nu weer maakt het totaal niet vanwaar deze 10 personen komen of tot welke bloedgroep zij behoren,


Want een zaak staat vast: “de Kiezer heeft altijd gelijk” en “de uitslag liegt nooit”, zijn feiten die we ook nu als leidraad moeten en durven nemen. Alle Liefhebbers kunnen hun kandidaat onafhankelijk kiezen en zo hoort een democratie ook te werken.


Laat ik dit met een voorbeeld verduidelijken. Zelf was ik Voorzitter van de grootste Politieke Partij in de Gemeenteraad van Eijsden, we leverden 2 v/d 3 Wethouders totdat onze coalitiepartner besloot om de stekker uit de coalitie te trekken. Zelf heb ik nog gepoogd deze samenwerking te redden maar dat lukte niet, er kwam een nieuwe coalitie waar mijn Partij geen deel van uitmaakte. Dat was voor ons een klap van jewelste maar … als Goed democraat heb ik de nieuwe Coalitie en de nieuwe Wethouders Veel Succes toegewenst en hen mijn felicitaties aangeboden en geloof het of niet, dat meende ik voor de volle 100%. Ik zelf stem nooit op bijv. een Persoon met een Socialistische Achtergrond maar wordt zo iemand gekozen krijgt ook Hij of Zij mijn volle medewerking en ondersteuning. Immers, zo hoort ware Democratie te werken en daarom dat ik al sedert zo vele jaren poog ook in onze Duivenwereld deze op- en vooral ingang te laten vinden. Nu even een hypothetische vraag, stel dat ALLE kandidaten zoals voorgesteld door de Groep van 11 in het Bestuur + in het nieuwe Parlement de meerderheid zou behalen hoe zou jij Colla Alberts je dan opstellen, geloof het of niet maar zouden deze van mij een stevige handdruk krijgen plus de toezegging hen te steunen en vooral ontzettend veel succes toe wensen. Dat is voor mij zo logisch als een + een twee is. De Leden hebben dan gekozen en u weet de kiezer heeft dan ook NU gelijk en ook NU liegt de uitslag nooit. Dus laten we proberen met jullie steun zover te komen dat we met ALLE Liefhebbers bijv. de 3e zaterdag van Oktober ons BESTUUR en PARLEMENT kunnen kiezen. De uitwerking van een en ander is een peulenschil en daar kom ik in de volgende Column uitvoerig op terug. Zo stel ik mij,”vanuit Zuid Limburg bekeken” de Toekomst van onze NATIONALE Duivensport Wereld voor. Hopelijk denkt u er ook zo over.


Colla Alberts
Paul Grolleman
Stamtafel asdoffer
Berichten: 3292
Lid geworden op: za mei 09, 2009 18:31
Locatie: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Re: "vanuit Zuid Limburg bekeken"

Bericht door Paul Grolleman »

Vanuit Zuid Limburg bekeken

Column Nr 5

Zoals beloofd de situatie zoals ik die graag zou zien. Vanuit Zuid Limburg bekeken mag men slechts Maximaal 2 periodes van elk 4 jaar in het Bestuur en of het Parlement zitting hebben kwestie van de vooruitgang niet te verstoren net zoals bijv. de President van Amerika na 2 termijnen ook moet opstappen. We zien nu immers Bestuurders die al 20 jaar of meer op het pluche zitten terwijl zij de Duivensport om hen heen zien afdalen naar een Niveau waarop je geen bestaansrecht meer hebt. Van 68.000 leden in goed 15 jaar naar 22.000 is natuurlijk niet volledig op deze “plakkers” af te schuiven maar WEL voor 75% of ietsje meer. Immers zoals Krabber in het schitterende boekwerkje “Krabbels van Krabber” het zo treffend signaleert. Op ALLE Afdelingsvergaderingen werd over alle ingediende voorstellen namens Leden en Verenigingen steevast als preadvies AFGEWEZEN aan de Vergadering de raad meegegeven om niet aan te dringen want wij als Bestuur zullen alle initiatieven om iets positiefs in onze sport te brengen gewoon NIET uit voeren. Het is daarom van de gekke dat liefst 11 Voorzitters met een blij gemoed de duivensport de nek omdraaien maar tevens twee jaar ONGECONTROLEERD Baas willen spelen. Dat zou en zal de definitieve doodsteek betekenen maar daar malen zij echt niet om.
Ook het voorstel van het Zittende Bestuur mist NU de kans om de Macht weer te leggen waar ze thuishoort en dat is bij de Leden. Met het NOC.NSF hebben we nu niets te maken, zorg nou eerst eens voor een Democratische Duivensport en dan zien we later wel of we al dan niet moeten aansluiten bij deze Nationaal Overkoepelende Organisaties. STOP daarom met het betreden van platgetreden paden en zijwegen maar kortom laat de Liefhebber nu eindelijk ZEGGENSCHAP krijgen over zijn EIGENDOM.
Ik wil het nog eens nadrukkelijk beklemtonen, de L van Leden, de E van Eigenaars, de D van Democratie en de N van NU, gemakkelijker kan het niet zijn.
Afgelopen zaterdag had ik het in een Telefoongesprek nog hierover met iemand die weet waar Abraham de mosterd vandaan haalt en ik citeer deze insider ”Colla, dacht jij nou werkelijk dat de Voorzitters en Kiesmannen hun vorstelijke baantje gaan afschaffen, zichzelf gaan opheffen, dat geloof je toch zelf niet want daar is Moed, Kennis en het goed menen met onze sport voor nodig en dat zie ik dus niet” aldus deze man die zeker niet de eerste de beste is in onze sport.
Inderdaad, al die factoren missen deze Personen volledig, zij zullen nog eerder de laatste liefhebber de deur uitjagen dan zelf op te stappen, dat is het dilemma waar wij mee blijven zitten.
Vanuit Zuid Limburg bekeken denk ik dan ook dat wij de komende twee jaar als liefhebbers aan de lijn komen te staan, de liefhebbers willen dit schijnbaar ook zo want er roert zich bijna niemand, geen protesten, neen, “we” laten gewoon over ons eigendom lopen..!!
Arme Duivensport.

Colla Alberts
Paul Grolleman
Stamtafel asdoffer
Berichten: 3292
Lid geworden op: za mei 09, 2009 18:31
Locatie: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Re: "vanuit Zuid Limburg bekeken"

Bericht door Paul Grolleman »

Vanuit Zuid Limburg bekeken

Column Nr 6


Duivensport is “vanuit Zuid Limburg bekeken” een fantastisch mooie sport mits zij op een Democratische wijze wordt gerepresenteerd middels een Bestuur door de Leden gekozen, dat nu is niet het geval en zal dat zeker niet zijn als de groep van 11 voorzitters de Macht in handen krijgen.

Toch wil ik het vandaag met U allen over iets heel anders hebben. Zoals insiders weten sloop in 2008 de meest verschrikkelijke ziekte ook ons huis en ons Gezin binnen, weten dus uit eigen ervaring wat dit teweeg brengt. Daarom dat ik vandaag nog even op bezoek was bij mijn achterbuurman Henk die zijn gevecht moedig aan het leveren is, ondanks een Noveengebed van 9 dagen lijkt zijn situatie hopeloos en dat terwijl hij nog geen 70 jaar is, vreselijk voor zijn Echtgenote en enige Dochter. Het minste wat ik dan ook kan doen is af en toe even binnenlopen en Hem en Hen gewoon proberen bij te staan in deze zo zware dagen en weken.

Gisteren kwam er een mail binnen die me opnieuw dwong tot een telefoontje en ons weer met de neus op de naakte waarheid drukte, vandaag dan met zijn Echtgenote gesproken, een stoere bonk, iemand die ik zeer graag mag en zelfs tot mijn vrienden mag rekenen, ook hij kreeg die vermaledijde boodschap mee. Volgende week Maandag wordt hij 80 jaar en dat zal voor hem een van de laatste keren zijn om zijn Hele Fijne Gezin rond zijn ziekbed te weten. Wat moest ik zeggen toen ik zijn Echtgenote vanmorgen sprak, natuurlijk probeer je Haar te steunen en vooral Sterkte en Moed toe te wensen maar je blijft machteloos aan de kant staan. Een neef van mijn vrouw idem dito en ook hier sta je met de mond vol tanden, ook hier is er geen hoop meer. Die stoere bonk van bijna 80 jaar heeft zijn halve Leven zeer veel goeds over duivenliefhebbers geschreven, had zelfs zijn eigen …journaal in De Fondkrant. Op de Voorjaarsbeurs hebben we elkaar niet gesproken maar wel vele malen telefonisch en natuurlijk samen een kop koffie gedronken op de Nationale Manifestatie. Ik hoop en bid tot de Heilige Maagd Maria en de zalige Paus Johannes Paulus 2 dat hij hun Leven nog wat wil verlengen, zij verdienen het om nog wat tijd met- en tussen hun Gezin te besteden. Ook al is deze Fijne Grijze Eminence geen Katholiek, toch wil ik Hem aanbevelen bij elke Heilige die iets voor hem kan doen. Maar nogmaals, wij zijn gedoemd tot toekijken, we zijn en blijven ‘reserve’, mogen geen deel hebben aan deze Match voor Hun Bestaan.

Dan staat de wereld dus echt even stil maar gaat daarna onherroepelijk verder met de dagelijkse zaken. Bij ons thuis is de situatie prima, het lijkt of deze moordende ziekte ons huis weer heeft verlaten, bij anderen is zij sluipend binnengedrongen om nu misschien bezit te nemen van 3 Levens van Personen die mij zeer na aan het Hart liggen.

Henk, Wim en Michel, ik hoop en bid dat jullie nog wat TIJD wordt gegund. Heel veel Sterkte en Moed om dit vreselijke kruis te dragen, ook hun resp. Gezinnen wensen wij dit van Harte toe.

“Vanuit Zuid Limburg bekeken” is dit belangrijker dan alle andere nieuws samen want NU gaat het om LEVEN. Tot de volgende week.

Colla Alberts
Paul Grolleman
Stamtafel asdoffer
Berichten: 3292
Lid geworden op: za mei 09, 2009 18:31
Locatie: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Re: "vanuit Zuid Limburg bekeken"

Bericht door Paul Grolleman »

“Vanuit Zuid Limburg bekeken”

Column nr 7

Beste Lezers en Duivensportvrienden, vandaag presenteer ik u een Column welke nog eens haarfijn de situatie uiteenzet binnen onze duivensportwereld. Niemand minder dan Dhr. Ben Werink geeft in bijgevoegde brief uiting aan zijn bezorgdheid de teloorgang van onze sport en fatsoensnormen te beleven als het onzalige idee van de 11 Voorzitters werkelijkheid zou worden.

Persoonlijk heb ik het voorrecht om Ben Werink al vele jaren te kennen en vooral waarderen als eminent organisator van de dag voor de Fond in Emmeloord en als secretaris van de NPO. Ik herinner me vooral zijn stijlrijke optreden waarin hij steeds de LIEFHEBBER zoals hij zelf er een was en nog steeds is, op de voorgrond plaatste. Vanuit de Basis immers is het slechts mogelijk BELEID te voeren. Daarom dat ik met enorm veel genoegen zijn bijdrage die ik als enorm waardevol beschouw, hier en nu te presenteren, dat hij hier mijn veelgelezen rubriek voor uitkiest vervult mij met Trots en Dankbaarheid. Daarom ‘vanuit Zuid Limburg bekeken’ het woord aan Ben Werink.

Hoe komen we uit de impasse?

Dat het bestuurlijk gezien in de Nederlandse duivenwereld niet goed gaat is zo langzamerhand bij elke duivenhouder bekend. Veel sport- en hobbyverenigingen hebben het moeilijk en zien het aantal leden dalen. Wil je daar iets tegen doen, dan is het zaak om een goed plan van aanpak te hebben waar iedereen, van hoofdbestuurder tot basislid achter staat.

En dat is duidelijk het probleem van het duivenwereldje. We hebben een NPO bestuur waarvan verwacht wordt dat in het algemeen belang van alle Nederlandse leden wordt gewerkt. Daar onder hebben we 12 afdelingen met elk een bestuur dat de regionale belangen moet behartigen. En dan verder de verenigingen die op plaatselijke belangen let.

Nu is het probleem dat het algemeen belang vaak botst met regionale of plaatselijke belangen en dan is het vaak een moeilijke klus om een oplossing te vinden waar iedereen mee kan leven. Dit probleem speelt al vele jaren en is naar mijn mening de kern van de impasse waarin we nu zitten.

In de jaren negentig, tijdens het voorzitterschap van Jip Pankras, Frans Zwols en Ton Geitenbeek, maakte ik deel uit van het NPO bestuur en eind 1998 schreef ik als secretaris het Jaarverslag over oktober 1997 – september 1998. Het slotwoord van dit verslag luidde:

“Met bijna 40.000 mensen beoefenen we samen dezelfde hobby: de duivensport. Ik heb wel eens de indruk, dat we te veel energie gebruiken om elkaar duidelijk te maken dat we het niet met elkaar eens zijn. Toch is er meer dat ons bindt dan dat ons scheidt. Uiteindelijk willen we allemaal maar één ding en dat is: plezier beleven aan de omgang met onze duiven. Als we het wat dat betreft met elkaar eens zijn, is de basis gelegd om gezamenlijk alle energie aan te wenden om eensgezind te werken aan een duivensport die gezond de volgende eeuw kan ingaan.”

We zijn nu 13 jaar verder en we moeten constateren dat het met de eensgezindheid droevig gesteld is. Ik zal proberen de oorzaak van de impasse aan te geven want naar mijn mening is er iets fundamenteel fout in onze organisatie.

Een voorbeeld. Het NPO bestuur kwam in 1999 na jarenlange voorbereiding tot de conclusie dat een eigen bondsblad zeer belangrijk zou zijn om alle leden te kunnen overtuigen dat veranderingen en vernieuwingen in de duivensport noodzakelijk zouden zijn om in de toekomst een gezonde

sportbeoefening te kunnen behouden. Daarom kwam het bestuur met een voorstel om te komen tot een eigen periodiek, een eigen Bondsblad voor alle 40.000 leden. Meteen bleek hoe belangrijk een eigen blad voor een organisatie is, want de 3 bestaande commerciële duivenbladen zagen de bui hangen (één landelijk blad dat naar alle leden gaat zou betekenen dat de adverteerders nu met één advertentie hetzelfde bereikten (en zelfs meer, omdat niet iedereen op een blad geabonneerd was) als voorheen met 3 advertenties. De redacties plaatsten de motieven van het NPO voorstel niet en kwamen met emotionele reacties, wat uiteraard hun goed recht was. Het voorstel werd door de kiesmannen van de Afdelingen die het grote belang van het voorstel niet onderkenden weggestemd, waarna het toenmalige bestuur opstapte

De verstandhouding tussen de duivenbladen en de NPO is altijd zeer matig geweest. De bladen konden altijd publicaties weigeren als ze het met de inhoud oneens waren. Het dieptepunt was dit jaar de manier waarop de Voorzitter en de Directeur van de NPO als bandieten werden afgebeeld en neergezet in het NPOrgaan/de Fondkrant.

Inmiddels zijn van de 3 duivenbladen: Het NPOrgaan, de Fondkrant en Het Spoor der Kampioenen de eerste 2 van het toneel verdwenen en het aantal leden is gedaald van 40.000 naar 23.000.

Ik volg het reilen en zeilen van de Nederlandse postduivensport nog steeds met veel belangstelling en het valt me op dat er veel voorstellen die belangrijk zijn voor de totale sportbeoefening worden weggestemd of afgezwakt. De reden daarvan ligt vaak bij het gehanteerde kiesstelsel. Jaren geleden is besloten dat er gewerkt zou worden met kiesmannen. Per 1000 leden in elke afdeling mag één persoon, de kiesman, tijdens een Algemene ledenvergadering van de NPO stemmen. Het NPO bestuur mag (moet) met voorstellen komen, maar ze mogen zelf niet meestemmen. Dat houdt dus in dat in feite de macht in de duivensport ligt bij de Afdelingen en dat werkt niet. 23 mensen kunnen bepalen wat er gaat gebeuren.

Een voorbeeld om dit aan te tonen. Op de laatst gehouden Algemene ledenvergadering van de NPO stond het punt ‘Herverkiezing Voorzitter’ op de agenda. De afdelingen houden hun eigen vergadering vóór de datum van de NPO vergadering, (hoewel het ook voorkomt dat de afdelingsvergadering ná de NPO vergadering gehouden wordt). Daar krijgen de kiesmannen van de leden te horen hoe zij dienen te stemmen. Tijdens de NPO vergadering waren 23 kiesmannen aanwezig. Bij agendapunt Herverkiezing Voorzitter eisten enkele kiesmannen een schriftelijke (dus geheime) stemming. Na stemming bleken 10 kiesmannen tegen gestemd te hebben waarmee de stemmen staakten en een tweede ronde noodzakelijk werd. Hierop schorste de voorzitter de vergadering en na intern overleg stelde het bestuur dat op grond van het kennelijk ontbreken van vertrouwen in de voorzitter er dus geen vertrouwen was in het voltallige bestuur, waarna het bestuur zich demissionair verklaarde.

Ik wil niet zeggen dat de kiesmannen vooraf afspraken gemaakt hebben, maar het is een feit dat de leden van de afdeling niet kunnen controleren of hun kiesmannen gestemd hebben zoals op de afdelingsvergadering was beslist.

We zitten nu met de situatie dat er een nieuw bestuur gekozen moet worden, maar, en dat is logisch, is er geen onafhankelijk en bekwaam persoon bereid om zitting te nemen in een bestuur dat niet mee mag beslissen en steeds teruggefloten kan worden door de kiesmannen. In de reglementen van de NPO staat dat een nieuw gekozen NPO bestuurslid niet gelijk ook bestuurslid mag zijn van een Afdeling. Dat is een heel verstandig besluit want afdelingsbelangen komen vaak in conflict met algemene belangen en dan is het heel moeilijk om een onafhankelijk besluit te nemen..

Inmiddels heeft een groep Afdelingsbestuursleden zich bereid verklaard zitting te nemen in een nieuw te vormen NPO bestuur terwijl zij tevens afdelingsbestuurder willen blijven. Hiervoor moeten de reglementen van de NPO gewijzigd worden en als dit zou gebeuren zou dit een zeer slechte zaak zijn.

En nu de vraag: HOE KOMEN WE UIT DE IMPASSE?

DE INVLOED VAN DE LEDEN MOET VEEL GROTER WORDEN, en dat kan op een simpele manier:

Nu is de situatie:

Samen met het Verenigingsbestuur bepalen de leden de gang van zaken in de Vereniging. Samen met het afdelingsbestuur bepalen de leden de gang van zaken in het afdelingsbestuur. Daar moet bijkomen:

Samen met het NPO bestuur bepalen de leden de gang van zaken in de NPO.

De meeste leden hebben geen belangstelling voor NPO aangelegenheden. De NPO is ver weg en alles wordt toch van bovenaf geregeld waar de leden geen invloed op hebben is de veel gehoorde klacht.

Digitaal worden de leden momenteel via Op (de) Hoogte rechtstreeks op de hoogte gehouden van wat zich bij de NPO afspeelt. Via dit medium kunnen de leden opgeroepen worden om digitaal rechtstreeks bij de NPO hun stem uit te brengen. Verder moet de mogelijkheid onderzocht worden, misschien via intensieve onderhandelingen met het Spoor der Kampioenen, om de velen die niet met de computer werken, een ‘stembiljet’ toe te sturen.

Waar een wil is, is een weg!

Met vriendelijke groet, Ben Werink, Emmeloord.

Akkoord vriendinnen en vrienden, dit is een brief die iedereen aan het denken moet zetten en daarom beveel ik, vanuit Zuid Limburg bekeken, deze brief en vooral de INHOUD ten zeerste bij U en Ons aan. Ben Werink bedank ik zeer Hartelijk voor zijn betoog en laten we hopen dat dit het gewenste effect sorteert: GEEN Afdeling Voorzitter of Bestuurder die aan Artikel 19 mag tornen..!!!
Paul Grolleman
Stamtafel asdoffer
Berichten: 3292
Lid geworden op: za mei 09, 2009 18:31
Locatie: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Re: "vanuit Zuid Limburg bekeken"

Bericht door Paul Grolleman »

“Vanuit Zuid Limburg bekeken”

Column nr 8

Beste Lezers en Duivensportvrienden, vandaag presenteer ik u een Column vanuit Zuid Limburg bekeken met een reactie op de brief van Ben Werink zoals u die kon lezen in de vorige Column nr.7 en waar Werink nog eens haarfijn de situatie uiteenzet binnen onze duivensportwereld. Dhr. Ben Werink geeft in die brief uiting aan zijn bezorgdheid de teloorgang van onze sport te beleven als het onzalige idee van de 11 Voorzitters werkelijkheid zou worden. Het mag immers niet zo zijn dat Artikel 19 geschrapt dan wel “buiten werking” wordt geplaatst, inmiddels zijn er op enkele fronten bekwame Mensen actief om dit onzalige idee zeker geen doorgang te laten vinden. In mijn vorige Column schreef ik dat Ben Werink ook Afdelingsbestuurder is geweest maar dat is niet zo, wel heeft hij in Emmeloord & Flevoland een prima reputatie opgebouwd waar de zoals reeds gememoreerde “Dag van de Fond” een absoluut Hoogtepunt was gedurende vele jaren. Het was ook tijdens zulk een dag dat ik de huidige Voorzitter NPO, Dhr Albert de Jong leerde kennen. Als Eregast ben ik bijna elk jaar met andere Eregasten vanuit Zuid Limburg naar Emmeloord gereisd, natuurlijk raak je dan in gesprek en zo ook met Albert de Jong. Mijn mening stel ik klip en klaar en is nu toch wel bij iedere liefhebber bekend, “voor mij de ideale Voorzitter ook al ben ik het uiteraard niet altijd met hem eens. Toch komen we er samen altijd uit en dat tekent de Kwaliteiten van een Bestuurder, van ELKE Bestuurder…!!!

Het is daarom dat ik tot op de dag van vandaag de stelling hanteer dat deze Voorzitter een kans moet krijgen om het geschonden blazoen van onze Duivensport weer op te poetsen. Daarom ook dat ik de inspanningen waardeer van Dhr. Werink en zijn medestanders ondanks zij zeker niet geheel sporen met mijn voorstel, toch steun ik Ben Werink ten volle want dat is op dit moment het enige alternatief dat het waard is ook daadwerkelijk te steunen, het grijpt onze sport prima onder de armen. Nogmaals en strikt persoonlijk, heb ik het voorrecht om Ben al vele jaren te kennen en vooral dus waarderen als eminent Organisator van “Dag van de Fond” in Emmeloord als ook in zijn toenmalige functie van Secretaris NPO. Ik herinner me vooral zijn stijlrijke optreden waarin hij steeds de LIEFHEBBER zoals hij zelf er een was en nog steeds is, op de voorgrond plaatste. Vanuit de Basis immers is het slechts mogelijk BELEID te voeren. Daarom ‘vanuit Zuid Limburg bekeken’ steun ik Albert de Jong en Ben Werink, beiden hebben zij slechts EEN doel voor ogen en dat is Zuivere Duivensport. Daarvoor verdienen en krijgen zij mijn steun, hopelijk ook die van U allen..!!!

Colla Alberts
Paul Grolleman
Stamtafel asdoffer
Berichten: 3292
Lid geworden op: za mei 09, 2009 18:31
Locatie: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Re: "vanuit Zuid Limburg bekeken"

Bericht door Paul Grolleman »

“Vanuit Zuid Limburg bekeken”

Column nr 9

Beste sportvrienden, vanuit Zuid Limburg
bekeken wil ik nog eens nadrukkelijk refereren aan een artikel dat ik jaren geleden schreef met als titel “QUO VADIS DUIVENSPORT”.

Nooit eerder was de noodzaak zo aanwezig als juist NU, er komen enorme veranderingen aan onze deur kloppen waar wij geen of nauwelijks invloed op hebben, tenminste, als de huidige structuur van onze Organisatie gehandhaafd blijft. In 2005 kon ik mijn trouwe schare lezers al laten weten dat er op diverse Departementen gesleuteld werd op, wat genoemd wordt, Gezelschapsdieren. Vorige week heeft Staatssecretaris Bleeker de eerste Ontwerpteksten gepubliceerd waarin nogal opmerkelijke feiten die ons als duivensport NU nog niet raken maar bijvoorbeeld de Kanarie en andere aan dieren gerelateerde verenigingen wel aan de rand van de afgrond brengt.. Dat dit slechts een kwestie van hooguit enkele jaren is voor de duivensport aan de beurt is moet zelfs voor de grootste optimist duidelijk zijn.

Het nieuwe Wetsvoorstel gaat eerst het gebruikelijke traject door lopen om dan in werking te treden Najaar 2012, Winter 2013, dan zal er een evaluatie plaatsvinden waarna de scherpste kantjes er wat afgevijld worden in ruil voor het van toepassing te laten worden op ALLE dieren zoals bijvoorbeeld onze duiven. Daarom is het van primordiaal belang dat onze Organisatie opnieuw en gestructureerd van een nieuwe Outfit wordt voorzien. In het Engels heeft men een prachtige uitdrukking voor de wijze waarop de Kiesmannen met het Bestuur NPO omgaan, “just like a puppet on a string”, als jij mij geen plezier doet regel ik een geheime stemming zodat we je dwars kunnen zitten zo vaak en hoe lang als wij, de kiesmannen, dat willen. Kortom een structuur die volledig moet worden uitgebannen want als Nationale Organisatie zijn wij volledig ondergeschikt aan de Persoonlijke belangen van de Kiesmannen, dat nu werkt dodelijk zoals de laatste 15 jaar bijna elk jaar nadrukkelijk wordt bewezen. Als Nationale Organisatie kunnen wij NOOIT aanspraak maken op waardering en RESPECT bezien vanuit een of meer Departementen, dat dit ons over pakweg 5 jaar gaat opbreken staat als een paal boven water. Vanuit Zuid Limburg bekeken geef ik u op een briefje dat uiterlijk in 2020 GEEN Duivensport meer mogelijk is als we NU niet gaan herstructureren. Deze poppenkast heeft al veel te lang geduurd, tonnen gekost en Persoonlijkheden volledig geknakt. Willen we eindelijk voor “vol” worden aan gezien bij Departementen en Bestuurscolleges zullen we NU moeten zeggen, STOP met deze AFBRAAK, we gaan vanuit de BASIS, de Leden dus, onze Organisatie opnieuw inrichten.
Colla Alberts
Paul Grolleman
Stamtafel asdoffer
Berichten: 3292
Lid geworden op: za mei 09, 2009 18:31
Locatie: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Re: "vanuit Zuid Limburg bekeken"

Bericht door Paul Grolleman »

“Vanuit Zuid Limburg bekeken”

Column nr 10

Beste sportvrienden, vanuit Zuid Limburg bekeken wil ik U allen heel Hartelijk bedanken voor de mooie mails welke u mij stuurde en de vele telefoons om mij Alle Goeds voor de Toekomst te wensen.
Dat doet mij veel deugd want het is nu echt over en sluiten met de duivensport aan huis. Nu ik deze Column aan het schrijven ben krijg ik bijna geen lucht, mijn hart slaat over en voor mij mag het enkele dagen flink regenen zodat de Lucht zich weer kan vullen met schone bestanddelen. Blij ben ik in ieder geval dat ik al 6 weken niet meer naar het Ziekenhuis ben hoeven te gaan, in augustus begint de ellende dan weer maar ook dat overleven we heus wel, het is niet iets wat kwaadaardig is dus mag, nee MOET ik Onze Lieve Heer op mijn blote knieën DANKEN en dat doe ik dan ook.
Gisteren nog een heerlijk telefoontje uit de Afdeling Friesland gehad, en wellicht dat ik u over twee weken heerlijk nieuws kan melden…, dat doet ook mij natuurlijk zeer veel deugd..!! Op zaterdag heel veel telefoons en mails over de vluchten welke loeizwaar waren het bijv. bij Combinatie Gerrit & Gaatze de Graaf uit de Westereen juist de duivinnen die het spits afbeten. Zo ook in Naaldwijk bij Jos Kester/Ruud Verhoef waar hun eerste 5 duiven eveneens van het zogenaamde “zwakke geslacht” waren…!! Maar toch was het ook een vlucht die een uitslag liet zien die “niet loog”, alleen de beste duiven konden zich op de uitslag plaatsen maar lieten Goddank ook onbekende liefhebbers de dag van hun Leven meemaken. In Afdeling Limburg was het Harie Roks uit Margraten die de gevestigde orde klopte en dat is juist het mooie van de duivensport en juist zulke vluchten. “De mand liegt zelden of nooit” waren 70 jaar geleden al de wijze woorden van Victor Torrekens zaliger die ook waarschuwde om nooit “al zijn eieren in een en dezelfde mand te steken”. Waarheden die iedereen kent maar evenzo vaak vergeten worden. Het leek zaterdag wel of in ons huis hier in Gronsveld het “epicentrum” was voor de vele vluchten met telefoons vanuit alle hoeken en kanten van ons schitterende Nederland. HEERLIJK is dat en dan heb ik 2 laptops + mijn desktop die op volle toeren “draaien” om maar niets te moeten missen van de aankomsten via de NPO site en van liefhebbers die mij via mail en telefoon op de hoogte houden. Ik noem dat GENIETEN PUUR…!!
De hitte speelde de duiven, in combinatie met een straffe Oost Noord Oosten wind zeer wel parten, toch gingen de prijzen gewoon weer uit en rest de liefhebber die getroffen is door een minder of zelfs slecht resultaat niets anders dan deze week proberen de duiven weer in “goeie doen” te brengen met hopelijk over enkele weken meer succes. Duivensport is GEEN LOTERIJ, grote namen zeggen niets, waar het op aan komt is het feit of de duiven de Klasse, de Superconditie hebben om het resultaat dat de baas wil zien ook “naar huis te kunnen vliegen”. Met de wind is een factor genoemd die we niet vooraf in de hand hebben maar dat geldt voor meer dan de helft van de ingekorfde duiven..!!!
Duivensport is nu volledig losgebarsten op ALLE fronten, NU moeten de duiven presteren en NU is de periode waarin de ene vlucht de andere opvolgt met soms 3 zware fondvluchten in 1 week..!! Dit is teveel van het goede met overal de start van het Jonge Duivenseizoen betekent dit “Overuren maken” voor de werkers in de inzetlokalen.
Ik wens u allen heel veel SUCCES toe de komende vluchten en het lukt het eens een keertje niet of minder goed? Bedenk dat er ergere zaken zijn in een mensenleven en daar kunnen wij een aardig woordje van meespreken, ik blijf de hoop koesteren dat we de laatste 34 jaar van ons Leven toch nog wat kunnen genieten want dan ben ik “pas” 105 jaar oud. Alle gekheid op een stokje. Moge de Beschermvrouwe van onze duivensport, de Heilige Catharina van Labouré onze duiven begeleiden en zorgen voor ideale omstandigheden. Dat is “vanuit Zuid Limburg bekeken” mijn grootste wens voor U en Uw duiven.

Colla Alberts
Paul Grolleman
Stamtafel asdoffer
Berichten: 3292
Lid geworden op: za mei 09, 2009 18:31
Locatie: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Re: "vanuit Zuid Limburg bekeken"

Bericht door Paul Grolleman »

Column nr 11

Vanuit Zuid Limburg bekeken mijn visie zoals ik een groot gedeelte in 2005 al in diverse artikelen naar buiten bracht. Onderstaand een aangepaste versie naar de huidige maatstaven in Nederland.

Steeds kleinere geldstromen naar duivensport

Het is normaal dat in een krimpende markt vele bedrijven de hand op de knip houden, gaan zeker niet investeren in de wetenschap dat de “baten” bij lange niet toereikend zijn om de “kosten” te legitimeren. Met andere woorden “de duivensport zal meer moeten zien te fourneren uit andere dan “aanverwante resources”.
Dit kan incidenteel tot succes(jes) leiden maar versluiert de situatie, geen enkele organisatie kan het zich immers permitteren om zonder Grote Sponsoren optimaal te blijven functioneren, ook hier zal de kruik te water gaan totdat ze barst.

Duivensport weer aantrekkelijk maken

Om weer als “stralende bruid” door het bedrijfsleven te worden omarmd zal er dus een omslag moeten komen, initiatieven ontplooid die het aantrekkelijk maken voor een bedrijf om te investeren. Oprispingen als “ook al hebben we 70% van de liefhebbers verloren, we verkopen elk jaar wel nog zeer veel ringen” zijn niet steekhoudend, zijn ook te lang gebruikt om de ware situatie mooier voor te stellen dan ze in werkelijkheid is. Waarom niet gekozen voor de optie “minder vluchten maar meer gebruik maken van de mogelijkheid om op dezelfde vlucht Ouden & Jaarlingen een apart concours te laten vliegen”. Dat het kan heeft de HAVENS / WeFo Limburg competitie overduidelijk bewezen. We zagen dat na enkele jaren ook Afdeling Limburg nu een aparte uitslag maakt voor Jaarlingen op de Grote Fond. Waarom ons initiatief ook niet doorgetrokken naar het “Programmaspel”..??

Duivensport weer Accepteerbaar maken binnen het Gezin

Veertig jaar geleden was het normaal dat de man voor zijn hobby koos, zondag of een feestdag, de duiven gingen zeer vaak voor de wensen van de andere leden van het Gezin. Dit is niet meer van deze tijd. Vakantie, weekends en wat dies meer leggen nu en zeer vaak terecht een claim op de beschikbare zaterdagen en zondagen, zeg maar vrije tijd. Eerst de auto en later het vliegtuig hebben voor een kompleet andere invulling gezorgd van de weekenden en beschikbare vakantie’s. In drie uur ligt men ergens aan de zon en dan past het niet dat vader deze kostbare tijd liever op zijn duiven zit te wachten dan toe te geven aan de moderne behoeften die zijn Gezin als prioriteit stelt. Vele gezinnen knappen af op deze stijfkoppigheid, ruzie is aan de orde van de dag en in negen van de tien gevallen zal vader eieren voor zijn (duiven) kiezen en hup, weer een liefhebber minder.

Minder vluchtdagen toch evenveel plezier

Stelt men het vluchtprogramma zodanig samen dat iedereen aan zijn of haar trekken komt met een juiste inschatting van de “levensinvulling van de huidige mens” zal de kans dat er ongunstige spanningen optreden binnen de schoot ener Gezin veel kleiner zijn. Vader kan zijn hobby prima beleven zonder absentie te moeten geven op uitstapjes en vakantie’s. Met een beetje goede wil moet het mogelijk zijn 30% van de beschikbare tijd anders in te vullen zonder enig nadeel te moeten ondervinden bij kampioenschappen en dergelijke meer. Hier hebben we uitsluitend te maken met “willen we dit” en absoluut niet met “kunnen we dit”. Hoe het absoluut NIET moet zien we als we bijvoorbeeld het Programma van Afdeling Limburg bekijken, we nemen het weekend van Pnksteren.
Donderdag 9 Mei inzetten voor Chateauroux, Vrijdag 10 Mei inkorven voor Limoges, Zaterdag 11 Mei aankomst duiven Chateauroux, Zondag 12 Mei (1e Pinksterdag..!!) aankomst duiven in de late namiddag/-avond van Limoges. Vier avonden moeten de werkers in een Inkorflokaal zich dus onttrekken aan hun Gezin. Zo gaat dat verder de volgende weekenden en dan nog klagen dat velen het voor gezien houden. Nog veel gekker wordt het als we het eerste weekend van Juli even bekijken.
Dinsdag 28 Juni inkorven voor Bordeaux ZLU resp. Ouden + Jaarlingen
Woensdag 29 Juni inkorven voor Bergerac
Donderdag 30 Juni inkorven voor Orleans

Zaterdag 2 Juli aankomsten duiven uit Bordeaux, Bergerac + Orleans terwijl we weten dat op vrijdag 1 Juli in veel lokalen de klokken afgehaald moeten worden en afgerekend voor de ingekorfde vluchten. Bedenk dat Bordeaux ook nog eens de volgende dag beslag legt op deze Mensen om de aankomsten dan te registreren zien we dat dit in een geen enkele anders port mogelijk is of zelfs maar zou zijn.
Als iemand dit “normaal” vindt is Hij of Zij absoluut wereldvreemd.
In het weekend van 23 & 24 Juli van hetzelfde laken een pak met daarbij ook nog eens de vlucht van de Jonge Duiven……!!!!
Heel Juni en Juli zien de kinderen in een Gezin af en toe een Vreemde Man binnenkomen, niet wetende dat dit hun Vader is die met Duiven speelt. Uit zulke Gezinnen zal later geen 5% van de kinderen ook maar overwegen om Duivenliefhebber te worden. Neen, die kijken wel uit want met zulk een “hobby” willen zij zich niet vereenzelvigen, integendeel…!!!

Publiciteit in Duivenkranten en Periodieken

Deze onafhankelijke instrumenten zijn onontbeerlijk om een leefbare duivensport te kunnen garanderen. We zien niettemin dat de frequentie waarmee ze verschijnen langzaam maar zeker opschuift naar “minder edities voor hetzelfde of meer geld”. De inkomsten staan onder druk, steeds minder bedrijven die adverteren, publicatie van deze advertentie’s geschiedt met grotere tussenpozen om tenslotte slechts nog sporadisch in de kranten op te duiken. Het zou mij Bedrijfstechnisch zeker niet verbazen als er NA 2010 nog slechts één krant het vege lijf weet te redden schreef ik in 2005(!!). Dit verandert als duivensport weer aantrekkelijk wordt gemaakt, weer een echte Gezinssport wordt, dan komen bedrijven gegarandeerd terug in de bedrijfsnoodzakelijke kolommen van eender welk medium en dus ook in de duivenbladen.
Nu Anno 2011 is het al zover wat velen mij toen een beetje kwalijk namen aangezien “ik aan doemdenken deed”, iets wat natuurlijk niet aan de orde was en is.
Na het wegvallen van De Limburgse Reisduif, De Fondkrant en recentelijk het NPOrgaan blijft alleen “het spoor der kampioenen” over. Door een zeer serieus Zakenman is gepoogd het NPOrgaan over te nemen en zelfs nog uit te breiden maar dat bleek gewoon onhaalbaar. Deze zelfde Persoon is met zijn Compagnon evenwel niet bij de pakken neer blijven zitten en overweegt nu “in te stappen” in een bestaand blad. Regelmatig consulteert deze nog zeer jonge man mij om te horen hoe ik over bepaalde zaken denk en .. hoe het moet aangepakt worden om een super aantrekkelijk Magazine aan de Duivenliefhebbers te presenteren dat niet te duur en bovenal ook Interessant genoeg is om de hoogst noodzakelijke Bedrijven en Firma’s weer hun Advertenties op te zien nemen. Dat kan maar dan zal er een heel andere insteek moeten volgen, te beginnen bij de Organisatie van onze Nationale- & Regionale structuur, deze is niet meer van deze tijd en zal binnen nu en 8 jaar zelfs niet eens meer weten te overleven.
Wat als eerste op de rol staat kost al vele honderdduizenden euro’s als we denken aan de huidige wijze van vervoer. Na 2013 is dit uit den boze dus moeten we NU de hele reorganisatie in gang zetten.
De traditionele Christelijke Partijen verliezen steeds meer terrein en boeten invloed in, zij immers stonden en staan zeer vaak ook NU nog op de bres voor “Het Gezin”, er zijn nu heel ander spelers die vooral de woorden “ik wil en moet dit, ik heb recht op, ik eis meer, ik laat met door die oude normen en waarden zeker niet hinderen”. Kijk om u heen, wat nog maar 15 jaar geleden alleen in Amerika en Verweggistan gebeurde is nu dagelijkse kost in de eigen buurt, ouderen worden van hun tassen beroofd, neen niet in de nacht maar gewoon op klaarlichte dag, niemand die er iets aan doet. Mensen worden “begeleid” als ze naar Drugs overstappen en krijgen precies te horen welke dosis zij moeten pakken. ALLE normen en waarden zijn overboord gekieperd en de Christelijke Partijen moeten zich als een aangeslagen bokser tegen de heersende mentaliteit zien staande te houden, dat lukt natuurlijk niet want Christelijk denken is niet meer van deze tijd roepen moderne Politici met overslaande stem.
In deze wereld is het dan ook heel normaal dat ook onze duivensport over pakweg 5 – 6 jaar als Nu de Christelijke Partijen, knok out geslagen tussen en over de touwen hangt.
Ik ben een geboren optimist maar hij of zij die de geluiden van de Samenleving negeert of zelfs maar verkeerd interpreteert zal deze slag over 5 jaar definitief verloren hebben.
Voor oplossingen en aanbevelingen opteer ik in een volgende Column. Dat is vanuit Zuid Limburg bekeken mijn toekomstvisie om te “overleven” met onze sport.

Colla Alberts
Paul Grolleman
Stamtafel asdoffer
Berichten: 3292
Lid geworden op: za mei 09, 2009 18:31
Locatie: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Re: "vanuit Zuid Limburg bekeken"

Bericht door Paul Grolleman »

Column nr 12

Vanuit Zuid Limburg bekeken hoop ik dat de “Heilige Geest” ook als Witte Vredesduif verschenen is bij allen die Bestuursverantwoordelijkheid dragen of deze de 20e Juni willen op zich nemen, liefst ZONDER Staatsgreep……!!
In mijn vorige Column opteerde ik overduidelijk voor een minder drukke Vluchtkalender met veel meer weekenden waarin slechts één Fondvlucht. Dat het kan zal ik u aantonen waarbij de opmerking dat de ZLU vluchten hier niet ingeroosterd zijn om de simpele reden dat zij worden gepland door Belgische Organisaties waar de NPO noch enig andere Organisatie grip op heeft (zoals dit jaar blijkt met bijv. Tarbes..!!) waarvan duidelijk akte. Ook wij hebben zoals u zult zien gekozen voor zeker voldoende vluchten met Morgenlossing zodat de Liefhebbers meer Nationale Vluchten zien dan voorheen en toch veel minder druk op de werkers en liefhebbers lijkt een utopie maar niets is minder waar. Bekijk het schema onderstaand welk ik gemakshalve voor de Afdeling Limburg heb samengesteld maar zonder veel moeite overal hanteerbaar is mits wat Goede Wil. We gaan uit van 4 Grote Fondvluchten met Morgen- en 4 Grote Fondvluchten met Middaglossing betekent 8 Vluchtweekenden met in totaal een duur vanaf de eerste vlucht 1e weekend Juni t/m de laatste vlucht eerste weekend van Augustus met mogelijkheid op 1 week uitloop indien gewenst en noodzakelijk zou blijken. Deze kalender is zodanig opgezet dat we nooit meer als TWEE vluchten op EEN weekend hebben maar ALTIJD slechts één Grote Fondvlucht..!!!, we hebben immers een zodanige gunstige spreiding aangebracht dat iedereen alweer verlangend uitkijkt naar de volgende vlucht. De interval tussen twee Fondvluchten is en blijft 3 weken en deze van de eendaagse vluchten tot Maximum 600 km kan op twee weken blijven en deze kunnen hier simpel tussen gevlochten worden, geen enkel probleem zoals ik ook en voor de zoveelste maal een lans breek voor de Jaarlingen. U zult zien dat het een zeer goed met het ander te combineren is, we hebben voldoende “spel” en we trainen onze Jaarlingen op wat ik zeer mooie vluchtafstanden durf te noemen. Deze Vluchtkalender durf ik ook bij ALLE Politieke Partijen aanbieden waarin zij dan overduidelijk zien dat er zeker van Overbelasting van onze Duiven GEEN SPRAKE zal zijn.
Ook in menig Huisgezin zal dit met gejuich ontvangen worden want Vader of Echtgenoot is nu niet meer verplicht elke week driemaal in het Inzetlokaal te verblijven, ook dat is Winst die zich over 10 – 15 jaar gaat uitbetalen. Voornaamste is echter dat we de Overheden die met- en over onze Sport/Hobby Beleidsbeslissingen nemen nu veel milder kunnen stemmen en vooral, we worden nu eindelijk “voor vol aangezien”, zullen straks mee mogen praten op een Niveau dat tot nu toe onbereikbaar was en is maar onontbeerlijk om als Duivensport gewoon te overleven. We zien immers dat Partijen die, en dat zeer vaak terecht, zeer veel belang hechten aan het Welzijn van Dieren zich nu zeker ook voor een groot gedeelte zullen kunnen vinden in deze wijze van met Postduiven omgaan. De tijd waarin wij steeds maar weer “inhakken” op Partijen die ons niet welgevallig zijn moet nu toch definitief achter ons gelaten worden, we zijn en worden immers gewoon VERPLICHT om de Wetten van ons Land te aanvaarden en te Respecteren, toevallig is ook het RECHT van de Postduif als Levend Wezen hierin verankerd.
Dat werkt eigenlijk alleen maar in ons voordeel mits we de hoogstnoodzakelijke aanpassingen willen doen zoals onderstaand een eerste aanzet is gegeven, natuurlijk, mijn Visie of Voorstellen kunnen natuurlijk aangepast worden mits de “meervluchten in een weekend politiek” maar wordt losgelaten, dat is namelijk de Bottleneck ook voor Ambtenaren op en bij diverse Departementen. Voorlichting is een tweede item en ook nu nog wordt de taak en functie van PUBLIC RELATIONS volledig onderschat terwijl zulk een Functionaris Fenomenaal werk doet voor eender welke Organisatie of Bedrijf. Maar daarover meer in een volgende column. Dit is dus mijn Vluchtkalender 2012.

Morgenlossingen:
Limoges sector 1, andere sectoren vullen dit zelf in, voorbehouden aan JAARLINGEN
Cahors sector 1, andere sectoren vullen dit zelf in
Bergerac sector 1 andere sectoren vullen dit weer zelf in
Narbonne sector 1 en sectoren 2, 3 en 4 met hun eigen vluchten

Middaglossingen:
Bordeaux sector 1 voor Jaarlingen, sectoren 2,3 en 4 met hun eigen vluchten
Bordeaux sector 1 voor Oude duiven, 2,3 en 4 naar eigen inzichten
(Bordeaux kent wel 1 gezamenlijke lossing voor Jaarlingen & Ouden)
St Vincent alle sectoren
Tarbes sector 1 sectoren 2,3 & 4 naar eigen inzicht
DAX sector 1, sectoren 2,3 en 4 naar eigen inzicht

Men kan zelfs opteren voor extra vluchten als Pau, Barcelona en Perpignan georganiseerd door de ZLU. Alle andere ZLU vluchten vervallen. Met dien verstande dat men de vluchten uit Bordeaux voor Jaarlingen & Ouden ook door de ZLU kan laten organiseren, geheel naar EIGEN WENS van de Liefhebbers. Meer vluchten moeten dat niet zijn, elke fondliefhebber is hiermee gediend en we creëren gelijke kansen voor iedereen. Dat is “vanuit Zuid Limburg bekeken” een alleszins redelijke vluchtkalender.
Ik verneem zeer graag Uw mening en dan natuurlijk vooral deze van de FOND SPELERS..!!

Colla Alberts
Paul Grolleman
Stamtafel asdoffer
Berichten: 3292
Lid geworden op: za mei 09, 2009 18:31
Locatie: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Re: "vanuit Zuid Limburg bekeken"

Bericht door Paul Grolleman »

Column nr 13

“Vanuit Zuid Limburg bekeken” dient eigenlijk iedereen te weten dat men al op Ambtelijk Niveau volop bezig is met “hoe gaan we om met de behandeling van Dieren en hun Organisaties”. Men opteert daar en zeer terecht voor de erkenning van één Nationale Organisatie welke dan de spreekbuis wordt of is voor alle Partners, zoals Politiek, Departementen en Sociaal Overleg op het Hoogste Ministeriele Niveau.
Dat betekent automatisch dat bijvoorbeeld voor de Duivensport uitsluitend De NPO als aanspreekpunt als Nationale Organisatie erkend wordt. Wat het precies gaat betekenen is nog niet duidelijk maar waar men gevoeglijk van kan uitgaan is dat bijvoorbeeld De ZLU en andere nevenorganisaties NIET meer als zodanig mogen functioneren, zij opereren dan volledig Illegaal en dus Onwettig. Dat kan/zal resulteren in bijvoorbeeld de inbeslagname van duiven, het verbeurdverklaren van alle ingelegde gelden en een veroordeling voor deelname aan wat dan een Illegale, dus in strijd met de Wet, activiteit is waar een gevangenisstraf annex boete op komt te staan.
Daarom is het goed dat we NU al de zaken gaan aanpakken zoals het hoort wat betekent dat de NPO de organisatie en uitvoering van ALLE vluchten voor haar rekening neemt. Het is dan aan de NPO om bijvoorbeeld de ZLU en anderen te machtigen om namens haar, de NPO dus, een bepaalde vlucht te willen organiseren. Daarbij moet men wel bedenken dat de totale Verantwoording aan de NPO blijft. Denk bijvoorbeeld aan de wijze van vervoer en het aanwezig moeten zijn van gekwalificeerd Personeel. Het zal zeker vanaf uiterlijk 2015 niet meer mogelijk zijn om eender wie de duiven te laten vervoeren en verzorgen, integendeel, Hier zullen zeer zware eisen gesteld gaan worden waardoor het noodzakelijk is dat ALLE Medewerkers VAKBEKWAAM en in Loondienst van de Nationale Organisatie moeten zijn, dit om bij overtredingen daadwerkelijk handhavend te kunnen optreden.
Het lijkt nu nog allemaal een ver van mijn bed show maar als we in Najaar 2013, Voorjaar 2014 de eerste nota’s zien waaruit later Wetsvoorstellen uit voortvloeien zijn we al veel te laat, NU moeten we anticiperen want straks doen anderen dat waardoor de invloed op aanpassingen bijna onbestaande is. De ZLU klaagt bij mondde van haar Secretaris, dhr Hub Wetzelaer NU al dat er teveel Fondvluchten zijn en dat volkomen terecht. Dat is de reden dat we v.a. 2012 de vluchten Marseille, Tarbes en Narbonne bij de ZLU weghalen waarbij Narbonne dan in mijn voorbeeld zoals in mijn vorige Column aangegeven, een NPO vlucht wordt. Voor 2012 en 2013 kan de ZLU dan Barcelona, Pau en Perpignan als NATIONALE VLUCHT organiseren. In mijn vorige column opteerde ik er voor dat de vluchten uit Bordeaux voor Jaarlingen & Ouden ook door de ZLU namens de NPO kan worden georganiseerd maar ook dan uitsluitend als NATIONALE Vluchten. We verminderen het aantal vluchten dan al met 3 plus dat we nu van een Nationaal Fond Programma mogen spreken dat verdedigbaar is bij alle Politieke Partijen, dat is het enige criterium waar we aan moeten werken zodat we deze Winter & Voorjaar een “Memo van voorstellen” kunnen presenteren die het pad effenen om Duivensport als Nationale Sport aanvaard te krijgen met alle daarbij horende faciliteiten, worden we eindelijk, na meer dan 170 jaar(!!) ook erkend en gewaardeerd net zoals de KNVB, de KNWU, de KNAU, de KNZB en dergelijke Nationale Bonden meer, we worden dan ook voluit gesteund door bijvoorbeeld het NOC/NSF steun welke onontbeerlijk is om als Duivensport gewoon te kunnen overleven. We kunnen dan ook een aanvraag indienen om “Koninklijk” te mogen worden.
Dus niet de klok terugdraaien maar voorwaarts blikken en daarom is het bijna een DOODZONDE als we Maandag 20 Juni het voorstel zoals aangeboden door “het comité van aanbeveling en haar medeondertekenaars” naast ons neer zouden leggen. Nu immers komt het NOC/NSF al in de weer wat meteen een forse stap in de goede richting betekent, we zijn dan immers niet meer Naamlozen maar een Nationale Organisatie die zich conformeert aan de Wetten en Eisen van Nederland en aan deze zoals aangegeven bij NSF/NOC.
Betere ingang kunnen we ons niet wensen, laten we deze UNIEKE kans niet laten glippen, gebruik allen uw Gezonde Verstand en maak als Bestuur & Kiesmannen een stap op de plaats, laat onze Duivensport niet kapot gemaakt worden door een ordinaire strijd welke er alleen maar op gericht is MACHT uit te kunnen oefenen, desnoods door belangrijke Artikelen buitenspel te zetten, ze voorlopig “als niet ter zake doende” in de ijskast te plaatsen.
Bestuur NPO, blijf aan om de lopende zaken af te handelen totdat het Voorstel van NSF/NOC ter tafel ligt, hopelijk al in het Voorjaar van 2012.
Dat is, “vanuit Zuid Limburg bekeken” in feite mijn smeekbede aan U allen, de 20e Juni 2011.

Colla Alberts
Paul Grolleman
Stamtafel asdoffer
Berichten: 3292
Lid geworden op: za mei 09, 2009 18:31
Locatie: Combinatie vd Bosch - Grolleman, Landgraaf

Re: "vanuit Zuid Limburg bekeken"

Bericht door Paul Grolleman »

olumn nr 14

We hebben dus op een weinig elegante wijze afscheid genomen van het “oude NPO Bestuur” zoals trouwens in de lijn der verwachtingen lag. “Vanuit Zuid Limburg bekeken” stond het immers vast: Geen enkele Kiesman zou zich immers oppositioneel durven opstellen na het Decreet van de “nieuwe machthebbers”, dat zou de tegenstemmers gewoon de kop gekost hebben.
Zelf ben ik NIET naar Wijchen getogen want de uitslag stond allang vast. Maar goed, zo als u weet ben ik als ware Christen Democraat opgevoed dus aanvaard ik niet alleen de uitslag maar zal het nieuwe Bestuur de erkenning en steun geven die deze FUNCTIE verdient.
Een van mijn Schoonbroers was voor mij een voorbeeld van Democratie, hij trouwde met mijn Oudste Zus en ging in zijn Geboorteland, Amerika, wonen. Kijk maar eens rond als het er werkelijk “om spant” dan staat 90% van de Bevolking ACHTER haar President, of Hij of Zij nu Democraat of Republikein, blank of zwart zijn. Immers, niet de PERSOON wordt Hulde gebracht of verwerft steun, neen de FUNCTIE en dat is voor wat betreft het NPO Bestuur precies hetzelfde voor mij.
Daarom wens ik hen Proficiat en in noodsituaties zal ik mij dus ALTIJD voor hen inzetten laat daar geen enkele twijfel over bestaan. Maar ook even terug naar het “oude Bestuur”. In vele ingezonden meningen worden zij met alle mogelijke Zonden overladen maar is dit wel terecht? Het antwoord is simpel maar wel waar: NEEN, aan zaken die gebeuren zoals ze gebeurd zijn kunnen zij simpelweg niet ontkomen net zoals het Nieuwe Bestuur de eerste BLUNDER van formaat al op haar naam heeft staan.
Wim Pol, de eminence grise die tientallen jaren de Duivensport vanuit de Veluwe heeft gepromoot op een wijze die warm aandeed en velen er toe aanzette om ook met deze aparte sport kennis te maken. Wel, gisteren zaterdag 25 juni was zijn Uitvaart in Putten waar ondergetekende aanwezig was, immers, ook zoiets is voor mij heel normaal ondanks de overvloedige regen en dito afstand. Dat ik afgevaardigden van het nieuwe NPO Bestuur miste heeft mij pijn gedaan. Dat verdiende Wim niet en Heren van het NPO Bestuur, ook zulke zaken horen bij UW taak als Vertegenwoordiger van de Vaderlandse Duivensport.
Wim was een fantastisch man, een STERKE EIK die helemaal ging voor eender welke zaak en taak die hij op zich genomen had. Een man van “een man een man een woord een woord” en daarom dat ik als Katholiek gisteren voluit genoten heb van de waardige, respectvolle wijze waarop bijvoorbeeld Dominee H. Markus in zijn Homilie Wim herdacht. Prachtig en gemeend, voor mij in een Protestantse Kerk waar het heel anders gaat als bij ons Katholieken maar wel wordt de Overledene er even WAARDIG en Gloedvol uitgeleide gedaan voor wat Zijn of Haar laatste reis is. Het is zoals zijn Schoonzoon Geerlof, zelf duivenliefhebber, het mij vertelde “Pa zou het prachtig gevonden hebben dat de regen met bakken naar beneden viel, Pa noemde dat altijd “Goud dat uit de Hemel komt”. Inderdaad moet er dan zeer veel “Goud” liggen in Putten en wijde omgeving..!! Wim Bedankt, we zullen je Markante Persoon missen op vele bijeenkomsten en Beurzen of wat dan ook. MERCI WIM POL. We wensen Mevrouw Pol en de Kinderen en Kleinkinderen heel veel Sterkte en Steun de komende zware weken en maanden.
Een blunder van de nieuwe machthebbers welke niet nog een keer mag gebeuren want Wim Pol was een “Monument” binnen onze Duivensport. Leo, ik heb je gemist terwijl Wim toch in Afdeling Utrecht speelde..!!
In de vele ingezonden memo’s en brieven blijft een zaak echter totaal onbelicht en dat is het nu volledig stopzetten van verlies aan Leden. Over één jaar zullen wij de balans opmaken maar doen dat ook als er weer een valserik opstaat die een vette prijs wil behalen zonder dat zijn duiven zulk een resultaat gevlogen hebben. Ook dan zullen wij hen ter verantwoording roepen iets wat ook gebeurt op het moment dat zij ons duivenwereldje ergens vertegenwoordigen. Niet op kosten van de NPO maar zij zullen dan zelf in de beurs moeten grijpen tenminste als wij mijn vroegere (met de nadruk op vroeger) vriend Jaap moeten geloven. Als er ergens iets fout gaat zal dat volledig voor rekening komen voor de Bestuurders zonder dat zij er ook maar iets aan kunnen doen en of veranderen. Zoals uit het geval van L.T. uit Oude Tonge blijkt heeft iedereen zijn of haar mening al klaar ZONDER ook maar over een sikkepit aan KENNIS en of FEITEN te beschikken. Ik heb Jaap zijn mening nog niet gehoord over deze kwestie maar hij zal ongetwijfeld precies weten hoe de vork in de steel zit, heeft wellicht al een film op zak waar alles op te bewijzen is ook al zal deze film natuurlijk nooit vertoond worden. Neen, “vanuit Zuid Limburg bekeken” zal er ook na deze schertsvertoning van 20 Juni 2011 niets veranderen, er zullen duizenden Liefhebbers blijven afhaken en er zullen ALTIJD fraudeurs in onze sport blijven rondspringen. Persoonlijk ken ik Provinciale inkorflokalen waar er met de reglementen een loopje genomen wordt terwijl daar toch vaak een Provinciale winnaar te huldigen is,
Daarom dat ik blij verrast was toen ik in een heel andere Afdeling het voorwoord las waarin nog eens nadrukkelijk de vinger op deze materie wordt gelegd. Ook dit is natuurlijk terug te voeren naar het Nieuwe NPO Bestuur zoals anderen dat immers ook legden op het bord van de Personen die nu weggestuurd zijn. Dus vraag ik bij herhaling van deze feiten een Nieuw Bestuur aan te laten treden wegens getoond falen van het huidige. Ook Jaap zal ik nauwlettend volgen hoe en wat zijn handelen zal zijn in deze en nieuwe zaken ergens in het Land. Maar tot het zover is krijgt het Bestuur dus TERECHT mijn en ook UW steun, daar wijk ik geen millimeter van af, waarvan duidelijk akte.
Als uitsmijter nog dit, “Albert en al je Medebestuurders, bedankt voor het vele GOEDE dat jullie verwezenlijkt hebben, natuurlijk hebben jullie ook fouten gemaakt maar als MENS blijf jij nog altijd een Persoon die ik VRIEND blijf noemen en daarom, Bedankt beste Mensen want jullie hebben de duivensport zeer vele waardevolle diensten bewezen en daarvoor bedank ik jullie hartelijk. Dus Albert, neem wat meer tijd voor jezelf en geniet van je duiven. Nogmaals DANK en dat geldt ook voor jullie Thuisfront, die zeer vaak tegen een lege stoel hebben moeten aankijken want Pa was bezig de belangen van ONS Liefhebbers te behartigen en verdedigen. MERCI voor al dat werk en Volharding”.
Tot volgende week

Colla Alberts
Gesloten