De avonturen van Gerrit de Postduif...

Interessante columns, artikelen, films enz. ter promotie van onze "Duivensport fijne hobby!"
Gebruikersavatar
wim brom
Beheerder
Beheerder
Berichten: 19313
Lid geworden op: ma mei 08, 2006 11:28
Locatie: Doesburg

De avonturen van Gerrit de Postduif...

Bericht door wim brom »

Ergens ver weg in mijn pc vond ik bijgaand stukje waarvan het de bedoeling was dat er wekelijks een verhaaltje aan toegevoegd wordt! :D
Of het zover komt hangt van mijn vrije tijd en van de reacties af...:whistle:

De avonturen van Gerrit de Postduif...
De (vorige :D ) burgemeester van jullie vroeg me of ik wat over mijn carrière als postduif wilde schrijven en tis nogal een eigenaardige kwiebus, dus heb ik maar net gedaan of dat ik het leuk vind.
Noujahhh eigenlijk is het ook wel een beetje leuk, want hier bij die rare dieren luisteren ze al helemaal niet naar me, maar ben wel blij dat ik hier woon, want toen ik met dat stomme ringetje achter die draad bleef hangen heeft Meindert het Paard samen met zuster Martha me weer helemaal opgelapt! Terug gaan naar mijn ouwe baas durfde ik niet omdat ik dan wel een paar weken te laat zou zijn en zo ben ik al een paar goeie vriendjes en een stuk of wat vrouwen kwijtgeraakt... maar daarover een andere keer hè!
Ik kom uit een ei... zeggen ze, hahahaha en dat klopt want ik ken me mijn pa en ma nog goed herinneren, toffe luitjes zeg... waar ik alles van kreeg! Mijn moeder vertelde me altijd dat ze van adel was want ze had een stamboom of zoiets, ik weet nu nog niet wat dat precies is maar hier weten ze het ook niet, dus sla ik ze er wel mee om hun oren. Me pa was eigenlijk boven ze stand getrouwd, die had per ongeluk een keer een belangrijke vlucht gewonnen en toen hoefde die nooit meer te vliegen. Rare vent die pa van me... maar ik heb niet eens de tijd gekregen om 'm goed te leren kennen, maar hij pikte me toen ik drie weken oud was m'n warme bed uit en liep steeds maar achter me moeder aan te jagen, want die wilde maar één ding.... rare kerel hoor! Hij had ook een raar kleurtje met allemaal wit er in en me moeder was mooi zwart met donkere ogen, dus zou best kunnen dat ze van adel was want ze praatte ook heel erg netjes.

Hahaha... de post rondbrengen, ik had maar één brief en die was voor Momfer en moest ik nog voorlezen ook, want Momfer is zo kippig als een mol euhhhh, noujah la maar!
Waar was ik gebleven....
Later hoorde ik de baas een paar keer zeggen dat mijn vader Jansen heette, maar zo heet haast iedereen, toch? Ik had gelukkig de kleur van me moeder, want de vrouwen vielen wel voor me, maar daarover later meer... want ik moet een beetje bij het begin beginnen natuurlijk. Toen ik klein was had ik veel vriendjes en we woonden bij elkaar en ook hadden we allemaal een eigen plekkie, maar daar moest je wel goed op passen want anders zat er 's avonds voor het slapen al een ander en dan kon je alleen maar onderaan gaan zitten en poepten ze allemaal op je hoofd. Er zaten ook een paar echte treiteraars bij die je overal achterna zaten, maar daar trok ik me weinig van aan en lette goed op waar ze zaten als ik ging drinken.
Ik hield niet zo van vechten, dus zorgde ik ervoor dat ik op tijd naar mijn plekje ging en dan had ik van niemand last. Volgens mij was mijn baas ook niet zo slim, want hij had altijd de meeste aandacht voor die praatjesmakers en die voelden zich dan nog sterker en daar hadden we dan allemaal nog meer last van.
In dat huis heb ik ook mijn eerste vriendinnetje gekregen, maar van vrijen kwam weinig terecht want dan zaten die bullebakken ons ook achterna... maar als we naar buiten mochten zochten we altijd een rustig plekje op waar niemand van wist en dan zei de baas als we terugkwamen, jullie hebben goed getraind hoor... ja dacht ik, en lekker ook nog, wist ik veel wat hij bedoelde, maar het duurde niet lang voor ik daar achter kwam!

Nu moet ik echt weg lieve forumkinderen, want ik heb aan juffrouw Ooievaar beloofd dat ik haar zou helpen in de tuin... enne geloof me maar, met haar wil niemand ruzie hebben, maar ik heb wel trek in een paar slakjes ofzo... doei tot over een paar dagen!
---------------------------
Plaats reactie